High Lodge

Client
The Forestry Commission

Location
Suffolk

Date
March 2019

Home > Our Projects > High Lodge

Neolithic themed structures in the heart of the forest

The Forestry Commision approached us to design a bespoke play area within their natural setting with a theme in keeping with the rich history of the area.

Our response to the brief was based on the Neolithic flint pits once found at High Lodge. We designed a bespoke play area called ‘Knapper’s Nook’. This area featured a climbing structure resembling a giant axe and an interactive area called ‘The Flint Lab’.

Access routes up onto the axe handle include, stumps, a bespoke carved hen walk, and several balance beams with overhead ropes between upright posts with spearheads. The head of the axe carved from a single piece of timber also features climbing grips.

The finished product

A similar project to this would cost £15,000

‘The Flint Lab’ encourages explorative play, inspired by the movement of flint within the Neolithic flint pits. The lab includes a pulley system installed between two posts, a bespoke carved mixing bowl and a circular sorting table. The combination of the two elements creates an ‘encampment’ feel, encouraging children to interact with one another as they explore and play within the area.

Build your perfect playground

Get in touch now to arrange your free no obligation survey, design and quotation and discover how we can transform your playspace.

give us a call

Our office hours are 8am – 4.30pm, Monday to Friday. Just call 01435 812484