Merton Court School

Client
Merton Court School

Location
Sidcup

Date
March & November 2018

Home > Our Projects > Merton Court School

A diverse installation, creating social areas and play spaces

The first installation we carried out for Merton Court School was a large scale project incorporating a vast array of different zones to create a wonderful world of colour and play.

Physical play was achieved through the inclusion of a bespoke, robinia, climbing structure surfaced in play chip to mirror the natural beauty of the surrounding area. This structure also doubled as a den where children could hang out and develop their social skills. Further physical play was offered through the inclusion of a landscaped play hill which children can crawl through!

The finished product

A similar project to this would cost £74,000

A beautiful pebble play zone incorporating multiple platforms and pulley systems was included providing children with the opportunity to learn how to transport for a purpose through explorative play. A further mud kitchen zone was also installed where children simply love to making mud pies and soil soup!

A performance stage and several seating options were also included incorporating our bespoke colourful canopy panels which cast colourful shadows across the ground when the sun shines through them.

The first phase at Merton Court was so successful that we were invited back to undertake further work. The second installation was a much smaller task involving the creation of an ‘investigation station’ complete with workbench and vice and the creation of a ‘mark making’ / literacy area.

An additional canopy roof as well as colourful fence panels were also installed and several area resurfaced in wood chip.

Build your perfect playground

Get in touch now to arrange your free no obligation survey, design and quotation and discover how we can transform your playspace.

give us a call

Our office hours are 8am – 4.30pm, Monday to Friday. Just call 01435 812484